Nominatie Coffeecompany Book Award

CCBA

Allemaal winnaars bij de Coffeecompany Book Award

Op 1 mei was de uitreiking van de Coffeecompany Book Award. Collega Olga Hoekstra won de award en een bijbehorend auteurscontract. Sander Blom en ik gingen niet met lege handen naar huis. Wij krijgen een gesprek met de redacteur van Xander uitgevers om de mogelijkheid voor een publicatie te bespreken.

Een mooie opstap waar ik dankbaar gebruik van zal maken. Vorig jaar, na de eerste keer dat deze literaire debuutprijs was uitgereikt, werden de manuscripten van de overige twee kandidaten in een later stadium uitgegeven.

Journalist Aefke ten Hagen van de Boekenkrant schreef een mooi verslag:

“De winnaar
Olga Hoekstra bleek uiteindelijk de gelukkige winnaar. Zichtbaar ontroerd nam zij haar prijs van Sander Knol in ontvangst. ‘Schrijven heeft me zelfvertrouwen gegeven’, vertelde ze. ‘Het is heel fijn als mensen je verhalen mooi vinden’.

Olga Hoekstra heeft Dodenweg in eigen beheer uitgegeven en gaat nu samen met Xander Uitgevers aan de slag. Het winnende verhaal komt dit jaar nog in de winkels.

Jacqueline Coppens en Sander Blom
‘We zouden wel gek zijn als we de andere twee auteurs zomaar laten gaan’, vertelde een redacteur van Xander Uitgevers. ‘Als je overblijft uit 74 manuscripten, kun je echt wel wat!’

Xander Uitgevers biedt Coppens en Blom daarom ook een gesprek aan om te kijken of de manuscripten Evenwicht en Dodelijke Erfenis alsnog worden uitgegeven. Want de potentie is er. Hoe dan ook. Olga Hoekstra ligt dit jaar sowieso in de winkels met Dodenweg. Maar Jacqueline Coppens en Sander Blom komen er ook. Onthoud die namen.”

Lees het hele artikel: Allemaal winnaars bij de Coffeecompany Book Award.

Ik ben heel blij met deze nominatie en ik zie uit naar het vervolg!