Wie is Jacqueline Coppens

Jacqueline Coppens woont in Hardenberg, is getrouwd en heeft twee  kinderen. Ze is auteur en tekstschrijver.

Het creatief schrijven begon op de basisschool met een gedichtenschriftje. Tijdens haar opleiding voor bibliothecaris pakte ze de pen opnieuw op en schreef voornamelijk gedichten. Na haar studie is ze trouw gebleven aan het boekenvak en heeft onder andere gewerkt in de openbare bibliotheek te Amsterdam en in de bibliotheek van de faculteit Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Na haar verhuizing naar Hardenberg is ze zeven jaar hoofd geweest van de medische bibliotheek in een perifeer ziekenhuis. Door haar voorliefde voor fictie verruilde ze haar werkomgeving voor die van een algemene boekwinkel. Rond haar vijftigste kreeg ze opnieuw de schrijfkriebels. Ze opende een weblog en vulde dit  met persoonlijke columns, korte verhalen en poëzie.

Publicaties

Het creatief schrijven breidde zich uit naar langere verhalen waarin vooral het spanningselement haar omhulde als een tweede huid. In 2012 won ze een verhalenwedstrijd voor Verhalenvandestraat. In november 2012 is dit verhaal verschenen in de bundel Het Keerpunt, bij uitgeverij LetterRijn. Met ‘De Vriesbaby’ verwierf ze de tweede plaats voor de crimezonethrillerwedwedstrijd in 2013.

Schrijven bleek een passie die niet meer weg te denken viel uit haar leven. Om haar schrijfvaardigheid wat extra handvatten te geven nam ze deel aan een schrijftraining aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en bekwaamde zich via cursussen en zelfstudie in zakelijk en creatief schrijven. In haar werkzame leven was Jacqueline ook redacteur/recensent bij de Boekenkrant en recensent voor boekenwebsite Hebban.nl.

Voor het goede doel Viva la Donna heeft ze een bijdrage geleverd aan de erotische verhalenbundel, Overgave.
In 2019 kwam de bundel ZoeterDanWraak uit, waarvoor zij met negen andere thrillerauteurs een spannend verhaal schreef. De opbrengst kwam geheel ten goede aan Diabetesvereniging Nederland waarvoor ze reeds eerder columns schreef.
Haar thrillerdebuut, Evenwicht maart 2017, uitgegeven door Ellessy crime, ontving een nominatie voor de Coffee Company Bookaward en behoorde tot de beste drie.

Omdat ik je mis, haar tweede thriller, is op 29 juni 2019 verschenen bij Uitgeverij Ellessy Crime.

Momenteel werkt ze aan haar volgende thriller: Harteloos.
Harteloos speelt zich af rond een zeer gerespecteerd taleninstituut Spaans, waar een gruwelijk misdrijf het veilige leven van alle betrokkenen op het spel zet. Rechercheur Stancy van der Molen en haar collega’s van het Nijmeegse rechercheteam hebben een vette kluif aan deze zaak die verder reikt dan de landsgrenzen.