Wie is Jacqueline Coppens

Jacqueline Coppens  werkt en woont in Hardenberg, is getrouwd en heeft twee  kinderen. Ze is auteur,  tekstschrijver, boekrecensent en leesgek.

Het creatief schrijven begon op de basisschool met een gedichtenschriftje. Tijdens haar opleiding voor bibliothecaris pakte ze de pen opnieuw op en schreef voornamelijk gedichten. Na haar studie is ze trouw gebleven aan het boekenvak en heeft onder andere gewerkt in de openbare bibliotheek te Amsterdam en in de bibliotheek van de faculteit Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Na haar verhuizing naar Hardenberg is ze zeven jaar hoofd geweest van de medische bibliotheek in een perifeer ziekenhuis. Door haar voorliefde voor fictie verruilde ze haar werkomgeving voor die van een algemene boekwinkel. Rond haar vijftigste kreeg ze opnieuw de schrijfkriebels. Ze opende een weblog en vulde dit  met persoonlijke columns, korte verhalen en poëzie.

Schrijven bleek een passie die niet meer weg te denken viel uit haar leven. Zo schreef ze ook columns en boekrecensies voor twee plaatselijke weekbladen, voor de website van de boekwinkel en werd aangenomen als boekrecensent bij crimezone, later Hebban.nl. Om haar schrijfvaardigheid wat extra handvatten te geven volgde ze een schrijftraining aan de Schrijversvakschool te Amsterdam. Hier ontdekte ze vooral hoe ze haar fantasie handen en voeten kon geven. Daarnaast las ze veel schrijfboeken, volgde cursussen op het gebied van professioneel (web)tekstschrijven en Search Engine Optimization (SEO), en leerde zo de fijne kneepjes van het vak.

Jacqueline is redacteur/recensent bij de Boekenkrant , recenseert voor boekenwebsite Hebban.nl en is columnist/schrijver bij Diabc, magazine van Diabetesvereniging Nederland

Publicaties

Het creatief schrijven breidde zich uit naar langere verhalen waarin vooral het spanningselement haar omhulde als een tweede huid. In 2012 won ze een verhalenwedstrijd voor Verhalenvandestraat. In november 2012 is haar verhaal verschenen in de bundel Het Keerpunt, bij uitgeverij LetterRijn. Met de Vriesbaby verwierf ze de tweede plaats voor de crimezonethrillerwedwedstrijd in 2013.

Meerdere publicaties volgden. Voor het goede  doel heeft ze een bijdrage geleverd aan de erotische verhalenbundel, Overgave.
Haar thrillerdebuut, Evenwicht maart 2017, heeft een nominatie voor de Coffee Company Bookaward en behoorde tot de beste drie.

Omdat ik je mis, haar tweede thriller, is op 29 juni 2019 verschenen bij Uitgeverij Ellessy